Hírek‎ > ‎

Jó lennék bloggernek?

Ádám Fekete, 2014. dec. 21. 16:48   [ 2014. dec. 21. 16:53 frissítve ]
Először ezt a kérdést célszerű feltenni magunknak, mielőtt belevágunk a tényleges blogalapításba. Hogy ezt megtudjuk, célszerű végiggondolnunk azt, hogy mikre van szükségünk egy blog működtetéséhez.

Van mondanivalód?

Ahhoz, hogy egy blogot beindítsunk, rendelkeznünk kell valami saját mondandóval, amit le szeretnénk írni a világnak. Ha nincsenek gondolataink, nem kedvelünk semmit, nem szeretnénk írni, vagy csak azért szeretnénk írni mert az "menő", akkor inkább felejtsük el, nincs értelme, csak az időnket pocsékoljuk rá. Ha viszont van mondanivalónk ami egyedi, és amit szerintünk érdemes lenne megosztani másokkal, akkor irány a következő kérdés. (hogy miért ír az ember blogot, arról ide kattintva olvashatsz bővebben)

Tudsz és akarsz írni?

Igazából talán az akarás a fontosabb. Tényleg akarsz írni, vagy csak szeretnél másokat leutánozni? Annak, hogy tartalmakat összemásolgassunk innen-onnan, semmi értelme. Ha az elszántság megvan, akkor már jó úton haladunk, a fogalmazókészségünk, szókincsünk, stb. pedig majd szépen lassan fejlődnek ahogy egyre többet foglalkozunk írással.

Kitartó vagy?

Van erőd ahhoz, hogy hetekig, hónapokig, évekig üzemeltesd a blogot, vagy a tiéd is csak egy lesz a 2 hétig írott aztán elhanyagolt munkák közül? Ha nincs elegendő elszántságod, akkor csak az idődet pocsékolod rá, viszont ha van elég erőd, és szeretnél tényleg evvel foglalkozni, akkor hajrá! Előre szólok, hogy minőségit alkotni mindig időigényes. Néha lehet, hogy nem minden úgy fog sikerülni, ahogy elsőre szeretnénk, de nem szabad rögtön visszafordulni.

Egyedi lenne a munkád?

Felesleges ugyanazt és ugyanúgy leírni, ahogy már ezt ezren megtették. Akkor érdemes írni, ha valami olyat tudsz mutatni, ami még nincs, vagy jobb tudsz lenni, mint mások. Persze nem minden esetben elvárás hogy jobbak legyünk, de az egyediségre mindenképp szükségünk lesz. Ha 1000 egyforma témájú blog közül választhat az ember, akkor miért pont a tiédet választaná, ha mind egyforma? Célszerű megpróbálni valamiben másnak lenni, mint a többi 999 (nél sokkal több) blog. (szeretnél többet megtudni a másolásról? Klikk ide!)

Bele szeretnél vágni?

Ha igen, akkor javaslom, hogy kattints ide, és látogasd meg blogom blognyitással foglalkozó bejegyzését, amelyből megtudhatod, hogy hogyan érdemes belevágni mindebbe.