Hírek‎ > ‎

"Szinte már borzalmas..." - a design mindig érdekes kérdés

Ádám Fekete, 2014. nov. 24. 14:18
Mindig örülök, ha valamilyen formában kritika érkezik egy munkámra, legyen az akár negatív, akár pozitív, mert a visszajelzés mindig jó, persze csak ha építő jellegű, ebben szerintem sokan egyet értenek velem. Megpróbáltam tehát a legfrissebb reakciót is normál ember módjára értelmezni, azonban vetett fel bennem kérdéseket a chaten küldött üzenet, mely így szólt:

"Nem akarok senkit megbántani, de ez a kinézet szinte már borzalmas! Nem illik ez a szín ehhez a bloghoz a fejlécről már nem is beszélve. És ehhez nem kell profi szerkesztőnek lenni, hogy erre rájöjjön az ember"

Kedves Maya. Köszönöm a kritikát, vessünk akkor egy pillantást a szóban forgó designra.

A munka egy egyszerű fixed oldal, egyszínű sötétzöld háttérre épül, amelyen középen helyet kapott a tartalomterület, valamint jobb oldalt egy oldalsáv. A dátumfejlécek besüllyesztettre lettek árnyékolva íves dobozokban, a bejegyzések fölött ívelt szaggatott vonal, amely viszonylag halvány. A láblécek szintén süllyesztettek, a címek pedig a (sok bloggal ellentétben) magyar karaktereket is hiánytalanul támogató Kalam ingyenes kurzív betűtípussal jelennek meg, mint néhány egyéb tartalom. A tartalom szövege kényelmesen olvasható világoszöld. Az oldalsávon színben tökéletesen hozzá illő formában megtaláljuk a különböző formázásokkal ellátott modulokat, a táblázatokat táblázatos formában, a dobozokat dobozokban, stb., valamint egy helyen egy világos piros tájékoztató szöveg is megtalálható.

Most pedig vessünk egy pillantást a kritikára. Mindenképp szeretném leszegezni, hogy evvel a bejegyzéssel nem megtámadni szeretnélek vagy ilyesmi, egyszerűen megpróbálom elmagyarázni, hogy mit gondolok a soraidról. A fejlécet nem én csináltam, nem is én választottam, így avval kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, max ki tudom jelenteni, hogy szerintem túl magas. No de térjünk át azokra a dolgokra, amik már a kezemhez köthetőek. Az szerintem nehezen definiálható, hogy egy bloghoz milyen színösszeállítás illik, ugyanis erről ahány ember, annyi elképzelés, az általam megkérdezettek nagyja pozitív véleménnyel volt a designról. A témakör amit kiragadtál a kritikádban, az egy olyan dolog, ami eléggé személyes, nem nagyon lehet általánosan meghatározni.

Kérlek fejtsd ki hogy pontosan mi az, ami szerinted probléma, és ha van saját munkád amit fel tudsz mutatni, akkor tedd meg bátran a kommenteknél, ez a doboz most elsősorban neked van itt. Várom a reakciódat. :) És ismét elmondom, hogy ne értsd félre, ennek a bejegyzésnek nem az a célja, hogy bármi negatívat állítsak a kritikádról, egyszerűen csak kíváncsi vagyok arra, hogy konkrétan mire gondolsz, és miért.

Üdv.: edemmester - az Edemmester Gamer Blog csapata

Hozzászólások