Szabályzat

A csoporton az utóbbi időben elkezdett úrrá lenni a káosz, így úgy döntöttem, ideje kicsit rendet tenni. Nem örülök, hogy ilyen eszközökhöz kell nyúlnom, de jobb híján úgy döntöttem, hogy elkészítem a csoport szabályzatát. Ezt a csatlakozással mindenki automatikusan elfogadja. A szabályzatban foglaltak tehát 2014.12.11.-től (csütörtök) minden tagra vonatkoznak.

Tagság

A csoporttagságnak nincs korra illetve nemre vonatkozó feltétele, minden facebookra regisztrált felhasználó csatlakozhat hozzánk, akit a korábbiakban még nem léptettünk ki a csoportból szabályszegésért. A már kirúgott tagok visszavételére nincs mód. A tagságnak nem feltétele, hogy a személy rendelkezzen saját bloggal, és az sem, hogy szerkesztője legyen egynek, a blogok iránti érdeklődés is elegendő. A csoport minden tagja elfogadja ezt a szabályzatot azzal, hogy csatlakozik hozzánk.

Bejegyzések a csoportban

A csoportban található bejegyzések mindegyikéért annak az írója felel, akkor is, ha az általa megosztott linken található tartalmat nem Ő írta.

Kiskorúak védelme

A csoportban tilos trágár szavak használata, 18 éven felülieknek szóló, politikai, vallási, erőszakos, drogokat, depressziót, halált, öngyilkosságot, vagy háborút leíró, illetve erotikus tartalom megosztása, tilos továbbá diszkriminatív tartalmak közzététele. Ha ilyen témájú tartalom kerül megosztásra, akkor azt a moderátoraink eltávolítják, rendszeres szabályszegés esetén annak elkövetőjét a csoportból kitiltják, vagy némítják.

Szellemi tulajdon

Tilos olyan tartalmak engedély nélküli közzététele, ami mások szellemi tulajdonát képzi. Ilyen esetekben a csoportból a tartalmat azonnal töröljük.

Hirdetések

A csoportnak eredetileg nem az volna a célja, hogy a blogok hirdetésére felületet biztosítson. Egy személy kéthetente maximum 1 olyan bejegyzést tehet közzé, amelyben a blogját, facebook oldalát, stb. hirdeti, akkor is, ha több honlappal rendelkezik. A hirdetett tartalom címe nem lehet félrevezető, és megfelelő minőségűnek kell lennie. Nem minősülnek hirdetésnek azok a bejegyzések, amelyek segítik a bloggerek munkáját, vagy kifejezetten nekik szól a tartalmuk.

Segítségkérés, kritika kérés

Az ilyen jellegű bejegyzésekre a mennyiségi limit nem vonatkozik, ilyen esetekben azonban mindenképp kérlek, hogy írd le, hogy miben szeretnél segítséget kérni, vagy miről szeretnél kritikát kérni, majd az érkező hozzászólásokat ne hagyd figyelmen kívül, ellenkező esetben előfordulhat, hogy a bejegyzésed (okkal) hirdetésnek fog tűnni, és esetleg töröljük azt.

Képek

A csoportban csak olyan képeket tegyetek közzé, amik a csoport témájához illenek, ellenkező esetben a képeket törölni fogjuk, és a tagot a csoportból kiléptetjük. Ennek a csoportnak a célja egy blogger közösség felépítése, nem pedig cicás képek megosztása. Köszönöm.

Szöveges tartalom

Minden bejegyzésnek legyen szövege, akkor is, ha az egy megosztott link, és akkor is, ha az egy hirdetés. A szöveg nélküli bejegyzéseket azonnal törölni fogjuk. Ha valamit hirdetni próbálsz, akkor is írd le, hogy mi a bejegyzés témája, vagy másolj be egy rövid ízelítőt.

Nagybetű, stb.

Ne írj folyamatosan nagybetűkkel, tartsd magad az alapvető internetes illemszabályokhoz, illetve ne ossz meg idegesítő, a tagokat zavaró tartalmakat.

Honlap

Bejegyzések

A Magyar Blogger Ifjúság honlapján bejegyzést közzétételre javasolni minden tag jogosult. Ha szeretnéd itt megjelentetni a tartalmadat, akkor a kész bejegyzést (illetve az esetleges egyéb kéréseidet) küldd el emailben az mbi@edemmester.hu címre. A bejegyzésednek meg kell felelnie a csoportbeli bejegyzésekre vonatkozó szabályoknak, valamint nem lehet reklám jellegű. Nem járathatja le a csoportot, vagy annak tagjait, sem az Ő munkáikat.

Taglista

A honlap taglistájára való felkerülést, vagy az arról való lekerülést szabadon kérheti bármely tagunk, akinek a blogján minden bejegyzés megfelel a csoport bejegyzéseire vonatkozó szabályok "kiskorúak védelme", illetve "szellemi tulajdon" pontjának. Az itt megjelenő blogok más honlapokon is megjelenhetnek a MBI moduljainak megfelelően, ha tehát a blogod a taglistán megjelenik, akkor mások blogjain is megjelenhet.

Büntetés

A szabályzat be nem tartása a bejegyzés törlésével, vagy súlyosabb esetben némítással, vagy kirúgással jár. A kirúgás pontos okáról szabálysértés elkövetése esetén az adminisztrátor a tagot értesíteni nem köteles. Enyhébb szabálysértés esetén a személyt kirúgás előtt tájékoztatjuk, hogy vétett a szabályzat ellen, és adunk neki lehetőséget a hibájának orvoslására.